Založ si blog

Husák – prezident, Dedo – Gardista, Komunista – Kapusta

A nevidím na tom nič zlé. To pre vysvetlenie Johannke a Ovšenej. Vôbec to nie je zábava a prešiel som si zaujímavým procesom v našej rodine, kde tak ako mnohé iné rodiny na Slovensku po hrozných zážitkoch, keď sme sa spoliehali na láskavosť prezidenta Tisa, zažili sme ukrutnosť druhej svetovej vojny, arizáciu a nakoniec sme skončili  s komunistickými názormi buď na stavbách Trate mládeže a niektorí tí, ktorým sa na stavbách Trate mládeže nechcelo pracovať aj v sovietských pracovných táboroch.

 

Moje meno súdruh Kapusta by možno malo znieť Komunista Kapusta, ale chcelo som sa vyhnúŤ spájaniu s  komunistami a preto súdruh.

 

Súdruh v mojich pamätiach je viac a úprimnejšie oslovenie a takto ma oslovoval aj môj Dedo Gardista, o ktorom písal vo svojích knihách aj Milo Urban.

 

Milo Urban taktiež patrí k zástupu zlyhávajúcich morálnych autorít. Počas Slovenského štátu totiž vyplávala na povrch jeho inklinácia k nacionalistickým myšlienkam, ktoré vo  väčšej či menšej miere dávkoval ako mienkotvorný novinár.

Najskôr pracoval v denníku Slovák a časopise Slovenský národ, aby sa v novembri 1940 ako rešpektovaný prozaik vyšvihol na post šéfredaktora provládneho orgánu Gardista. Keď ku koncu vojny zacítil, že je zle, emigroval do Rakúska, kde strávil dva roky v internačných táboroch americkej zóny. V roku 1948 ho postavili pred ľudový súd a ten mu pre horlivú novinársku činnosť počas vojny uštedril verejné pokarhanie.

 

Čítajte viac: http://kultura.sme.sk/c/4989762/citankovy-autor-milo-urban-veril-nacistom.html#ixzz2aJkMdObO

 

Milo Urba napísal aj dielo, ktorého časť prikladám, kde je dôkaz ako píše o mojom Dedovi Kapustovi – kliknite si na obrázok, otvorí sa Vám zväčšený a uvidíte niektoré myšlienky môjho deda Kapustu.

dedokapusta 

Ako všetci, čo čítame romány zlyhávajúcich morálnych autorít ako bol aj Milo Urban vieme, že tento Gardista napísal aj roman Živý Bič.

 

Preto sa s Vami čitatelia na pravde niekedy lúčim ako Kapusta KapustaBič, lebo hoci nerád to priznávam, ale spojivo medzi Gardistami a Komunistami na Slovensku vždy bolo.

 

A čo s tým ja narobím? Nič! Je to proste fakt, a basta.

 

V každej Slovenskej rodine, ktorá niečo väčšie dokázala bol aspoň jeden Gardista a aj Komunista. Buď žili paralelne vedľa seba, alebo následne po sebe, ale žili vo vzájomnej symbióze.

 

Veď aj prezident Husák bo toho príkladom. Husák o sebe tvrdil, že bol komunista. Gardisti komunistov trestali. Ale na Slovensku to bolo iné. Vo vinárňach sa stretávali intelektuáli z Bratislavy, či komunisti, či Gardisti.

Veď ak by bol režim slovenského štátu až tak ukrutný, Komunista Husák by roky sedel v base. Ale nie, Komunista Husák za slovenského štátu vysedával vo vinárňach a brojil proti režimu -).

 

V base komunista Husák skončil až za komunistov a nakoniec sa stal prezidentom.

 

Ale to je jedno, končim nateraz s pozdravom,

že som dostatočne vysvetlil svoj pôvod, a kto napíše v diskusii v akej knihe o mojom dedovi písala zlyhávajúci Milo Urban, tomu dám pusu na čelo.

 

Váš Kapusta KapustaBič

Súdruhovia, Penta si deli milióny a my hladujeme! Dokedy?

16.08.2013

Tak teda nééééé… To je vrchol súdružky a súdruhovia. To mi chce niekto povedať, že 500 miliónov eur sa dá zarobiť na Slovensku dlhoročnou a poctivou prácou? Áno, mali sme jedného nebožtíka /nech mu je Zem ťažka/, všetci vieme, kto to bol, čo tvrdil, že je milionár lebo dlhoročne a poctivo tu pracoval… Zostala po ňom zhumpľovaná fabrika v Košiciach. [...]

Súdruhovia, sme Sprostí Somári Slováci, sme Butatóti?

15.08.2013

Súdruhovia a súdružky, Odpustite mi moju troche vulgarizmu, ale takto to ďalej nejde. Po prečítaní tohto článku: Osemsto bývalých hydinárov zostalo bez práce aj bez výplat, mi stúpla krv v žilách a potom aj tlak. Najprv som sa robotníci, roľníci a pracujúca inteligencia nazlostil na odpornú kapitalistickú háveď, podnikateľov, ktorí nás vykorisťujú za [...]

Súdružky, zaslúžia si Mikloš, Dzurinda pochvalu?

13.08.2013

Súdružky a súdruhovia, všetci dobre vieme, že život bežných občanov: robotníkov, roľníkov a pracujúcej inteligencie ja na Slovensku prežívaním z mesiaca na mesiac, či skôr z huby do huby. Potom, čo zaplatíme vodu, elektrinu, plyn, úroky z úžerníckej pôžičky, nájom, resp. splátku hypotéky, na ďalšie radovánky okrem sexu a bežných potravín nám neostáva. [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 83760x
Priemerná čítanosť článkov: 3989x

Autor blogu

Kategórie