Založ si blog

Súdruhovia, Bezáka vyobcovali a omša stratila úroveň

Súdružky a súdruhovia, vrátil som sa z tradičnej nedeľnej omše. Ako viacerí komunisti, tak aj ja so svojou rodinou som nezatratil moje presvedčenie v Krista Ježiša a celú Cirkev Katolícku ani počas socializmu v ČSSR, ani počas kapitalizmu v SR.

 

Preto pravidelne navštevujem Stánok Boží, kde prispievam na chod katolíckej cirkvi svojimi príspevkami, keďže cirkevná daň, žiaľ stále nie je schválené.

 

Počúvam myšlienky Pána Farára a rozjímam. Uvažujem aké hriechy som počas týždňa spáchal a prosím Pána Boha, aby mi odpustil. 

Hriechy páchame všetci a žiaľ aj my komunisti.

 

Snáď najväčším naším hriechom je, že sa nám nepodarilo udržať socialistické zriadenie, ktoré naši dedovia a babky na uliciach vo februári 1948 vybojovali v ťažkom boji proti naším triednym nepriateľom – otrokárom, vykorisťovateľom, kapitalistom.

Aj dnes som si na ten prevrat z novembra 1989 v Stánku Božom spomenul. Hlavne vtedy, keď Pán Farárovie začal roprávať, ako nám je dobre, a akú máme slobodu.

Chcel som sa postaviť a spýtať sa, či sloboda je, že robotníci, roľníci a pracujúca inteligencia majú slobodu, keď majú také mizerné platy, že nemôžu ísť po nedeľnej omši na nedeľný obed do rešturácie, ale musia ísť domov jesť zemáky a zemáky ale povedal som si, že to nestojí za to.

Som poučený Bezákom.

images-1

Začal vyprávať a vlastný šéfovia ho vyobcovali. To by som ja nechcel.

Preto jediná demokracia názorov je len ú nás súdruhovia a súdružky, v našej strane a nie v Stánku Božom, kde všetci len ticho sú a keď sa ozvú skončia ako Bezák vyobcovaný a omša stratila úroveň.

To u nás nehrozí v strane KS a našas strana nestratila úroveň ani po toľkých rokoch.

Unknown

 

Váš Kapusta KapustaBIč

Súdruhovia, Penta si deli milióny a my hladujeme! Dokedy?

16.08.2013

Tak teda nééééé… To je vrchol súdružky a súdruhovia. To mi chce niekto povedať, že 500 miliónov eur sa dá zarobiť na Slovensku dlhoročnou a poctivou prácou? Áno, mali sme jedného nebožtíka /nech mu je Zem ťažka/, všetci vieme, kto to bol, čo tvrdil, že je milionár lebo dlhoročne a poctivo tu pracoval… Zostala po ňom zhumpľovaná fabrika v Košiciach. [...]

Súdruhovia, sme Sprostí Somári Slováci, sme Butatóti?

15.08.2013

Súdruhovia a súdružky, Odpustite mi moju troche vulgarizmu, ale takto to ďalej nejde. Po prečítaní tohto článku: Osemsto bývalých hydinárov zostalo bez práce aj bez výplat, mi stúpla krv v žilách a potom aj tlak. Najprv som sa robotníci, roľníci a pracujúca inteligencia nazlostil na odpornú kapitalistickú háveď, podnikateľov, ktorí nás vykorisťujú za [...]

Súdružky, zaslúžia si Mikloš, Dzurinda pochvalu?

13.08.2013

Súdružky a súdruhovia, všetci dobre vieme, že život bežných občanov: robotníkov, roľníkov a pracujúcej inteligencie ja na Slovensku prežívaním z mesiaca na mesiac, či skôr z huby do huby. Potom, čo zaplatíme vodu, elektrinu, plyn, úroky z úžerníckej pôžičky, nájom, resp. splátku hypotéky, na ďalšie radovánky okrem sexu a bežných potravín nám neostáva. [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 83606x
Priemerná čítanosť článkov: 3981x

Autor blogu

Kategórie