Založ si blog

Strieľať alebo vešať politikov a bankárov?

 

Už dlhšie obdobie som uvažoval, že na plné ústa poviem, čo si myslím. Článok  z minulého týždňa o vysokých platoch bankárov ma  len utvrdil, že prišiel ten čas. Musel som však čakať na schválenie mojej registrácie adminom. Ale pravda, podarilo sa…

http://profesia.pravda.sk/ludske-zdroje/clanok/286989-slovensko-ma-dvoch-bankarov-s-platom-viac-ako-milion-dolarov/

 

Ako všetci nad 50 rokov čo žijeme si pamätáme, že za socializmu sa v Československu nikdy tak nekradlo, ako teraz v tomto odpornom kapitalizme a žiaden bankár nezarábal toľko, koľko zarábajú bankári teraz. A z čoho majú tí bankári peniaze? Od nás, robotníkov.

Za socializmu boli bezúročné mladomanželské pôžičky a žiaden bankár by nemohol zarábať milión eur ročne.

Dnes? Bankári  – až tri tisíc v Európe a na Slovensku dvaja zarábajú viac ako milión EUR ročne.

Z čoho?

Z naších úrokov.

Z úrokov, ktoré úžernícky berú nám robotníkom, ak si potrebujeme požičať na bežné veci, lebo platy máme tak nízke, že až. A prečo máme tak nízke platy, že až?

A tu sa dostávam k ďalším nepriateľom robotníkov – politikom dnešným. To sú ďalší zlodeji, ktorí žijú z naších robotníckych mozoľov. Za socializmu nikdy sa toľko nekradlo, ako sa kradne dnes. Aké je ďalšie riešenie?

My robotníci sa musíme spojiť. Spojiť proti našim vykorisťovateľom.

A poriešiť tých zlodejov. Ako v Číne. Je len otázka, či ich strieľať alebo vešať? Chcel som to všetko a aj viac, ale zatiaľ toľko. Ešte šťastie, že v tomto odporne chorom kapitalistickom režime existuje sloboda slova na pravde.

V iných médiach, by názorom nás robotníkov hlas nedali. I keď je pravda, že za socializmu bola pravda lepšia a väčšia. Teraz je menší formát, číta ju menej ľudí, ale verím, že raz bude mať opäť viac čitateľov, len sa my robotníci musíme spojiť.

Heslo zo socializmu „Proletári všetkých krajín, spojte sa“, verím, že bude ešte raz živé a dožijem sa  ešte toho, čo má byť, teda, že zlodeji politici a bankari by mali skončiť podľa pravdy. A aj teraz vidno, prečo si politici zrušili trest smrti. Vraj humanizmus. Klamstvo. Báli sa, že by ich za ich zlodejiny postretol spravodlivý trest.

Chyba to bola, že sme to my robotníci dopustili, ale príde ešte náš čas. Nevzdávajme sa robotníci, len sa spojiť musíme. Spojme sa!!!

 

S pozdravom všetkým robotníkom, práci česť ostáva

 

Sudruh Kapusta Kapustovič – nový bloger na pravde

Súdruhovia, Penta si deli milióny a my hladujeme! Dokedy?

16.08.2013

Tak teda nééééé… To je vrchol súdružky a súdruhovia. To mi chce niekto povedať, že 500 miliónov eur sa dá zarobiť na Slovensku dlhoročnou a poctivou prácou? Áno, mali sme jedného nebožtíka /nech mu je Zem ťažka/, všetci vieme, kto to bol, čo tvrdil, že je milionár lebo dlhoročne a poctivo tu pracoval… Zostala po ňom zhumpľovaná fabrika v Košiciach. [...]

Súdruhovia, sme Sprostí Somári Slováci, sme Butatóti?

15.08.2013

Súdruhovia a súdružky, Odpustite mi moju troche vulgarizmu, ale takto to ďalej nejde. Po prečítaní tohto článku: Osemsto bývalých hydinárov zostalo bez práce aj bez výplat, mi stúpla krv v žilách a potom aj tlak. Najprv som sa robotníci, roľníci a pracujúca inteligencia nazlostil na odpornú kapitalistickú háveď, podnikateľov, ktorí nás vykorisťujú za [...]

Súdružky, zaslúžia si Mikloš, Dzurinda pochvalu?

13.08.2013

Súdružky a súdruhovia, všetci dobre vieme, že život bežných občanov: robotníkov, roľníkov a pracujúcej inteligencie ja na Slovensku prežívaním z mesiaca na mesiac, či skôr z huby do huby. Potom, čo zaplatíme vodu, elektrinu, plyn, úroky z úžerníckej pôžičky, nájom, resp. splátku hypotéky, na ďalšie radovánky okrem sexu a bežných potravín nám neostáva. [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 83753x
Priemerná čítanosť článkov: 3988x

Autor blogu

Kategórie