Založ si blog

Bisťu súdruhovia, Mikloš je vadný, Kažimír neplní plán. SABOTÁŽ ? S. Fico, konajte prosím ! ! !

Exminister financií Ivan Mikloš (SDKÚ) vyčíta súčasnému ministrovi financií Petrovi Kažimírovi (Smer) veľké výpadky v naplánovanom tohtoročnom štátnom rozpočte. Ukazuje sa však, že Mikloš urobil pri plánovaní rozpočtov väčšie chyby, a to tak na rok 2011, ako aj na rok 2012.

Nezávisle od vplyvu makroprostredia a vývoja ekonomiky totiž Mikloš oproti skutočnosti chybne nadhodnotil výber daní na rok 2011 o 577,4 m­ilióna eur a na rok 2012 o 551,9 m­ilióna eur. Porovnateľný výpadok v Kažimírovom rozpočte na tento rok je zatiaľ 182 miliónov eur.

 

http://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/287961-miklos-spravil-pri-rozpocte-vaecsie-chyby/

 

Bisťu súdruhovia, Mikloš je vadný vo výpočtoch ako sa píše hore. Mikloš vadne vypočítal svoj predpoklad. To je nenormálne, to sa stáve. Predpokladáte, zdôrazňujem, že len predpokladáte niečo, a realita je iná. Obrazne by sa dalo povedať, že idete si zobrať za manželku podľa bulvárnych médií bohatú podnikateľku. Zoberiete si ju a ona v priebehu roka skrachuje, lebo jej biznis počas romantickej lásky s Vami a vzhľadom na krízu EURA nejde. Kto udelal chybu soudruzi?

 

Vy ste niečo predpokladali a realita bola iná. To sa stalo aj Vám, aj Miklošovi. Je to chyba, je to vada, ale túto vadu spôsobilo externé prostredie, ktoré ste nemohli ovplyvniť. Takže Miklošovi to môžme vyčítať, ale to že urobil chybnejší predpoklad príjmov ako Kažimír nemení na veci nič, že obaja spôsobili chyby vplyvom viac externých okolností, ako tým, že by bol Mikloš vadný a Kažimír neschopný.

Ale…

 

Ale súdruhovia a súdružky, poďme k podstate. Pokiaľ u Mikloša je táto chyba pochopiteľná, lebo v jeho vnútri sa skrýva odporný kapitalistický duch a ten determinoval jeho postoj k daniam a ich výber, u súdruha Kažimíra by sme sa mali baviť v inej rovine.

 

Od Mikloša my robotníci a roľníci na čele s pracujúcou inteligenciou sme nikdy nič dobré nečakali a o jeho chybách sme vedeli. Preto sme ho aj nevolili.

 

O to viac a s radosťou sme sa tešili, keď sa konečne objavil s. Kažimír so súdruhmi v Smere.

Komunistická strana S je otrasená strana a SDĽ zanikla a preto naše očakávania, túžby, sny, želania , náš osud a budúcnosť boli vložené do rúk súdruha Fica ako veľkého predstaviteľa strany SMER a jeho družiny, aby nás viedli k istotám a lepším zajtrajškom.

 

Dnes súdruhovia, súdružky, musíme priznať, mýlili sme sa. Nie u premiéra Fica. Premiér Fico plní sľuby. Ale sklamali mnohí členovia jeho družiny . sudruhovia, ktorí mali podporovať úsilie a istoty premiéra Fica.

 

Sklamali, zradili nás robotníkov, roľníkov a pracujúci inteligenciu tí hore v SMERE /okrem súdruha Fica/.

 

Urobili chyby, robia chyby a chvália sa ešte aj tým, že robia menšie chyby ako Mikloš.

 

 

Ale súdruhovia, takto to ďalej nemôže ísť. Nemôže Kažimír sa chváliť neplnením rozpočtu a tým, že jeho chyby v rozpočte sú menšie ako pravicového odporného kapitalistu Mikloša.

 

Za chyby sa musí platiť, lebo sa nepohneme ďalej, nesplníme plán štvorročnice.

 

Súdruhovia súdružky spomeňme si, ako to na Slovensku bolo za naších mladých čias, keď niekto neplnil rozpočet?

Čo nasledovalo?…

 

Dútka, pokarhanie, primeraný trest. Ak by som išieľ na začiatok budovania našej socialistickej vlasti, tak ten kto neplnil rozpočet, plán bol sabotér.

 

Áno súdruhovia a súdružky.  BOL to sabotér, kto neplnil rozpočet, plán.

 

A čo sa robilo so sabotérmi v zmysle zákonov?

Jako zločin trestal sabotáž už zákon na ochranu lidově demokratické republiky z roku 1948. Spočívala tehdy v neplnění, obcházení nebo porušení povinností, které pachateli vyplývaly z jeho veřejné funkce, úřadu, služby nebo povolání, a to buď s úmyslem zmařit či jen ztížit plnění jednotného hospodářského plánu, nebo s úmyslem ohrozit tím jiný důležitý zájem republiky. Trestem za hospodářskou sabotáž byl těžký žalář od jednoho roku do pěti let, případně od pěti do deseti let, zejména pokud by bylo plnění hospodářského plánu zmařeno nebo ztíženo v podstatném úseku, pokud byla spáchána zločinným spolčením osob či v době válečného ohrožení. V případě ohrožení jiného důležitého zájmu republiky šlo také o pět až deset let těžkého žaláře.[1] Trestní zákon z roku 1950 definoval sabotáž obdobně, kromě toho navíc výslovně trestal poškození státního majetku nebo majetku lidových družstev, pokud zde byl úmysl mařit nebo ztěžovat provoz veřejných podniků nebo jiných obecně prospěšných zařízení. Tresty se však zásadně zvýšily, v základní sazběšlo o pět až deset let, v kvalifikovaných skutkových podstatách až 25 let odnětí svobody. V případech jako je sabotáž na podstatném úseku plnění hospodářského plánu, ohrožení života více osob či obrany státu však bylo možné uložit i doživotí nebo trest smrti.[2]

 

Na sabotérov čakali roky premýšlania za múrmi Ilavy, Leopoldova.

 

Najväčších sabotérov, čakala dokonca OPRÁTKA.

 

Unknown-6

 

Dnes? Chvália sa, že neplnia plán a rozpočet. Toto ďalej nemôžme nechať tak súdruhovia a súdružky.

 

Premier Fica, prosíme Vás, robte niečo!!!

 

So sabotérmi v cudzích radoch – Mikloš sa musíme adkvátne vysporiadať. A žiaľ, musíme /mal by ste súdruh Fico/ sa vysporiadať aj so sabotérmi vo vlastných radoch, ktorí sklamali, neplnia plán – napr. Kažimír.

 

Súhlasíte s názorom Kapustu Kapustabiča súdruhovia a súdružky na Pravde?

 

Súdruhovia, Penta si deli milióny a my hladujeme! Dokedy?

16.08.2013

Tak teda nééééé… To je vrchol súdružky a súdruhovia. To mi chce niekto povedať, že 500 miliónov eur sa dá zarobiť na Slovensku dlhoročnou a poctivou prácou? Áno, mali sme jedného nebožtíka /nech mu je Zem ťažka/, všetci vieme, kto to bol, čo tvrdil, že je milionár lebo dlhoročne a poctivo tu pracoval… Zostala po ňom zhumpľovaná fabrika v Košiciach. [...]

Súdruhovia, sme Sprostí Somári Slováci, sme Butatóti?

15.08.2013

Súdruhovia a súdružky, Odpustite mi moju troche vulgarizmu, ale takto to ďalej nejde. Po prečítaní tohto článku: Osemsto bývalých hydinárov zostalo bez práce aj bez výplat, mi stúpla krv v žilách a potom aj tlak. Najprv som sa robotníci, roľníci a pracujúca inteligencia nazlostil na odpornú kapitalistickú háveď, podnikateľov, ktorí nás vykorisťujú za [...]

Súdružky, zaslúžia si Mikloš, Dzurinda pochvalu?

13.08.2013

Súdružky a súdruhovia, všetci dobre vieme, že život bežných občanov: robotníkov, roľníkov a pracujúcej inteligencie ja na Slovensku prežívaním z mesiaca na mesiac, či skôr z huby do huby. Potom, čo zaplatíme vodu, elektrinu, plyn, úroky z úžerníckej pôžičky, nájom, resp. splátku hypotéky, na ďalšie radovánky okrem sexu a bežných potravín nám neostáva. [...]

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, keď bude musieť ministerka Dolinková stáť pred Achillovou pätou rezortu – polstoročia nedokončeným projektom nemocnice Rázsochy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 83860x
Priemerná čítanosť článkov: 3993x

Autor blogu

Kategórie