Založ si blog

Súdruhovia, Bezáka vyobcovali a omša stratila úroveň

Súdružky a súdruhovia, vrátil som sa z tradičnej nedeľnej omše. Ako viacerí komunisti, tak aj ja so svojou rodinou som nezatratil moje presvedčenie v Krista Ježiša a celú Cirkev Katolícku ani počas socializmu v ČSSR, ani počas kapitalizmu v SR.

 

Preto pravidelne navštevujem Stánok Boží, kde prispievam na chod katolíckej cirkvi svojimi príspevkami, keďže cirkevná daň, žiaľ stále nie je schválené.

 

Počúvam myšlienky Pána Farára a rozjímam. Uvažujem aké hriechy som počas týždňa spáchal a prosím Pána Boha, aby mi odpustil. 

Hriechy páchame všetci a žiaľ aj my komunisti.

 

Snáď najväčším naším hriechom je, že sa nám nepodarilo udržať socialistické zriadenie, ktoré naši dedovia a babky na uliciach vo februári 1948 vybojovali v ťažkom boji proti naším triednym nepriateľom – otrokárom, vykorisťovateľom, kapitalistom.

Aj dnes som si na ten prevrat z novembra 1989 v Stánku Božom spomenul. Hlavne vtedy, keď Pán Farárovie začal roprávať, ako nám je dobre, a akú máme slobodu.

Chcel som sa postaviť a spýtať sa, či sloboda je, že robotníci, roľníci a pracujúca inteligencia majú slobodu, keď majú také mizerné platy, že nemôžu ísť po nedeľnej omši na nedeľný obed do rešturácie, ale musia ísť domov jesť zemáky a zemáky ale povedal som si, že to nestojí za to.

Som poučený Bezákom.

images-1

Začal vyprávať a vlastný šéfovia ho vyobcovali. To by som ja nechcel.

Preto jediná demokracia názorov je len ú nás súdruhovia a súdružky, v našej strane a nie v Stánku Božom, kde všetci len ticho sú a keď sa ozvú skončia ako Bezák vyobcovaný a omša stratila úroveň.

To u nás nehrozí v strane KS a našas strana nestratila úroveň ani po toľkých rokoch.

Unknown

 

Váš Kapusta KapustaBIč

Súdruhovia, Penta si deli milióny a my hladujeme! Dokedy?

16.08.2013

Tak teda nééééé… To je vrchol súdružky a súdruhovia. To mi chce niekto povedať, že 500 miliónov eur sa dá zarobiť na Slovensku dlhoročnou a poctivou prácou? Áno, mali sme jedného nebožtíka /nech mu je Zem ťažka/, všetci vieme, kto to bol, čo tvrdil, že je milionár lebo dlhoročne a poctivo tu pracoval… Zostala po ňom zhumpľovaná fabrika v Košiciach. [...]

Súdruhovia, sme Sprostí Somári Slováci, sme Butatóti?

15.08.2013

Súdruhovia a súdružky, Odpustite mi moju troche vulgarizmu, ale takto to ďalej nejde. Po prečítaní tohto článku: Osemsto bývalých hydinárov zostalo bez práce aj bez výplat, mi stúpla krv v žilách a potom aj tlak. Najprv som sa robotníci, roľníci a pracujúca inteligencia nazlostil na odpornú kapitalistickú háveď, podnikateľov, ktorí nás vykorisťujú za [...]

Súdružky, zaslúžia si Mikloš, Dzurinda pochvalu?

13.08.2013

Súdružky a súdruhovia, všetci dobre vieme, že život bežných občanov: robotníkov, roľníkov a pracujúcej inteligencie ja na Slovensku prežívaním z mesiaca na mesiac, či skôr z huby do huby. Potom, čo zaplatíme vodu, elektrinu, plyn, úroky z úžerníckej pôžičky, nájom, resp. splátku hypotéky, na ďalšie radovánky okrem sexu a bežných potravín nám neostáva. [...]

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 83849x
Priemerná čítanosť článkov: 3993x

Autor blogu

Kategórie